Ki-Látás Elemi Rehabilitációs Központ

Hírek - Ismét nagy sikert aratott Pécsen a láthatatlan vacsora programunk

Pár óra látás nélkül… közelebb visz azokhoz, akik így élik a mindennapjaikat.

Idén utolsó alkalommal a megszokott helyen, Pécsen, a Reggeli étteremben került megrendezésre a láthatatlan vacsora elnevezésű programunk. A részvevők – akiknek a vacsora ideje alatt végig le volt fedve a szemük - idén is izgalmas kihívás elé voltak állatva, legyen szó akár az étterembe jutásról, aláírásról, lépcsőzésről vagy vacsora elfogyasztásáról. Kijelenthetjük, hogy mindannyian bátran néztek szembe ezekkel az akadályokkal és igyekeztek kreatívan, olykor a humor erejével legyőzni azokat. Egy biztos: nem úgy tértek haza, mint ahogyan érkeztek. 

 

 


A vacsorát két dolog tette még érdekesebbé és izgalmasabbá: a résztvevők 4-5 fős asztalközösségekben fogyasztották el az ételeket és ezekhez az asztalokhoz csatlakozott egy-egy látássérült ember is, akikkel kötetlenül lehetett beszélgetni mindarról, ami a résztevőket érdekelte a látássérült emberek életével kapcsolatban.

Nagy örömünkre szolgált, hogy idén több VIP vendég is csatlakozott hozzánk. Ők mind olyan csodálatos emberek, akik Alapítványunk munkáját segítik önkéntesként, illetve néhányan közülük munkatársaink is voltak korábban. Fontosnak tartjuk önkéntes segítőink érzékenyítését is - ami a vacsora végén zajló csoportos beszélgetés alapján nagyon jól sikerült. Többen arról számoltak be, hogy habár évek óta dolgoznak együtt látássérültekkel, mégis most egy új szemszögből láthattak rá kihívásaikra, ami nagyban segíti a megértésüket velük szemben.

 

 

 

Jövőre is tervezünk láthatatlan vacsorákat szervezni, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A program a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.
 

Ismét nagy sikert aratott Pécsen a láthatatlan vacsora programunk
« Ugrás az összes hírhez
Az oldal tetejére