Ki-Látás Elemi Rehabilitációs Központ

Hírek - Látogatás szakmai napon a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Hétszínvilág Otthonában

Alapítványunk vallja, hogy az együttműködés, a tapasztalat és tudásmegosztás előre viszi a fogyatékos emberek ügyét. Mindig szívesen veszünk részt olyan alkalmakon, amikor átadhatjuk tapasztalatainkat, és az egységben az erő elve alapján közösen gondolkozhatunk azokon az utakon, és módszereken, amelyek támogatják a fogyatékkal élők társadalmi megítélését, és javítják önértékelésüket.  
A Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Hétszínvilág Otthona rangos módszertani szakmai napot tartott január 26-án. Az öt konzorciumi partner bevonásával létrejött projekt keretében került sor a Bács-Kiskun és Tolna megyei Fogyatékos Személyeket Ellátó Nappali és Bentlakásos Intézmények módszertani találkozójára, ami a Területi Szakmatámogatási Rendszer kialakítása keretében valósult meg. 
Előadások keretében ismerhettük meg az intézmény működését, mindennapjait.
Jó Gyakorlatok megismerése kapcsán tanúi lehettünk annak, amikor egy kiváló szakmai csapat és egy teljes odaadással, nagy szakmai tudással és tapasztalattal dolgozó vezető milyen eredményeket tud kihozni a megváltozott munkaképességű személyek csapatából. 
Az általuk üzemeltetett tésztaüzem létrejöttébe, működésébe, már-már kalandosnak mondható kihívásaiba is bepillanthattunk az üzemlátogatás során.  
Csip-csup boltjuk látogatása során megtekinthettük és akár vásárolhattuk az érintettek által készített számtalan szemet gyönyörködtető tárgyat, ami megerősítő visszajelzés az alkotóknak és felemelő érzés a vásárlóknak.

Alkalmunk volt alapítványunk munkájának bemutatására, amit nagy érdeklődés kísért, és egyben kiszélesítette együttműködésünket. A látássérülés esetén olvasási lehetőséget biztosító elektronikus nagyítók tapasztalati megismerése itt is nagy figyelmet kapott.

Köszönjük a színvonalas, nyitott és közvetlen szakmai eszmecserét és a figyelmes vendéglátást! Felemelő élményeket hoztunk magunkkal!

A programot a Belügyminisztérium és a Schlachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatta.  
 

Látogatás szakmai napon a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény Hétszínvilág Otthonában
« Ugrás az összes hírhez
Az oldal tetejére